βιβλιοθηκη

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


Στο 4ο Γυμνάσιο Αιγάλεω λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του και εξυπηρετεί σήμερα 40 καθηγητές και 315 μαθητές.

Στεγάζεται σε αίθουσα του ισογείου και φιλοξενεί δύο συλλογές, την παλαιά, που προήλθε από τη συγχώνευση των βιβλιοθηκών του 4ου και 6ου Γυμνασίου Αιγάλεω και τη νεότερη συλλογή του ΕΠΕΑΕΚ από τον Ιανουάριο του 2010, που αριθμεί 2.845 τίτλους βιβλίων.

Η βιβλιοθήκη διαθέτει επίσης 3 Η/Υ που έχουν σύνδεση με διαδίκτυο και οπτικοακουστικό υλικό.Λειτουργεί ως δανειστική αλλά και ως χώρος προβολών, μελέτης και εκπόνησης ομαδικών εργασιών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το  blog της βιβλιοθήκης:
schlibr.blogspot.com

Για περισσότερες φωτογραφίες της βιβλιοθήκης πατήστε εδώ.

 

jpg

jpg

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ

21 Μαρτίου.

Γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα ποιίησης ...

Από τις ποιητικές συλλογές της βιβλιοθήκης διαβάσαμε και επιλέξαμε ποιήματα που μας άρεσαν. Τα αντιγράψαμε και τα αναρτήσαμε με μανταλάκια στα κάγκελα της αυλής του σχολείου μας προσκαλώντας έτσι τους συμμαθητές μας να τα μοιραστούν μαζί μας.
Ακούσαμε μελοποιημένη ποίηση και αφιερώσαμε ένα ταμπλό στη μέρα της ποίησης.


jpg

 

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Διαβάσαμε και σας προτείνουμε!

"Αιολική γη", Ηλίας Βενέζης

Το βιβλίο αυτό έχει μεγάλη ιστορική και συναισθηματική αξία για όλους τους Έλληνες, γιατί δείχνει την εύθραυστη πολιτική κατάσταση στη Μικρά Ασία λίγο πριν ξεσπάσει ο Α' παγκόσμιος πόλεμος, παράλληλα με την ιστορία μιας οικογένειας.

Το μυθιστόρημα είναι αυτοβιογραφικό, αφού ο αφηγητής και ο Ηλίας Βενέζης ταυτίζονται. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Πέτρος, ο οποίος αφηγείται τις περιπέτειες που ζει ο ίδιος με τις τέσσερις αδελφές του στα Κιμιντένια ενώ η ιστορία τελειώνει με τον ξεριζωμό της οικογένειας.

Το βιβλίο είναι συναισθηματικά φορτισμένο και ιδιαίτερα στο τέλος, όταν ο παππούς παίρνει μια χούφτα χώμα για να φυτέψει ένα βασιλικό στη νέα πατρίδα. Ο συγγραφέας μας δείχνει με αυτό τον τρόπο πόσο στενή είναι η σχέση των ανθρώπων με τον τόπο που μεγάλωσαν και ζουν. Μας συγκίνησε πολύ!

 

3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο ενδοσχολικό τουρνουά σκάκι στο οποίο συμμετείχαν 30 μαθητές από όλες τις τάξεις.

1η νίκη              Μαργαρίτης Ανδρέας    (Α1)
2η νίκη              Μαργαρίτης Γιάννης      (Γ2)
3η νίκη              Κατρίτσης Γιάννης        (Α3)